انقلاب اسلامی
انقلاب اسلامی عبارتست از یک دگر گونی و تغییر در نظام حاکم بر جامعه که قواعد طاغوتی جامعه را به قواعد اسلامی تغییر دهد و جامعه طاغوتی را به جامعه اسلامی مبدل سازد و تمام هدف آن اعتلای کلمه ی توحید در سراسر جامعه باشد.
ایجاد یک نهضت اسلامی منوط به افزایش سطح درک و بصیرت مردم و وجود رهبری عالم، متقی،مدیر و مدبر است که با رهبری عالمانه ی خود، امتی را از یوق کفر و ظلم نجات دهد و توان نظارت و رهبری برای تشکیل حکومت اسلامی را داشته باشد.
در طول تاریخ ملت های گوناگونی وجود داشته اند که با فهم شرایط حاکم بر آنها، با اتکال به خداوند و رهبری حکیمانه ی پیشوای خود توانسته اند خود را از یوق ظلم نجات دهند و جامعه ای با حکومت و حاکمیت اسلام ایجاد کنند.
در ادامه به بررسی انقلاب های اسلامی در طول تاریخ بشریت پرداخته و اجمالاً آن ها را بررسی خواهیم کرد.
انقلاب اسلامی موسی(ع)
بنی اسرائیل با اتکال به خداوند و بصیرت به جو حاکم بر جامعه ی خویش و رهبری حکیمانه ی حضرت موسی(ع) توانستند خود را از یوق ظلم و کفر رهانیده و به سمت ایجاد یک نظام اسلامی با محوریت ولایت ولی معصوم و فرمانبرداری همه جانبه از او، حرکت کنند.
انقلاب اسلامی موسی (ع) در زمان حاکمیت فرعون بر اریکه قدرت رخ داد. قرآن کریم از فرعون به عنوان نماد طغیان، ظلم و استکبار یاد میکند و او را مهمترین دشمن موسی(ع) بر میشمرد. بنی اسرائیل که صدها سال در انتظار منجی خود هستند، به کمک همان منجی که انتظارش را میکشیدند، خود را از ظلم فرعون نجات دادند و به همراه رهبر خود به سوی سرزمین مقدسی که خداوند برای حکومت آنان برگزیده بود به راه افتادند. آنها در این مسیر پر پیچ و خم و طاقت فرسا مجبور بودند در آزمونهایی شرکت کرده و موفق شوند تا مورد شایستگی حکومتی با حاکمیت خداوند و از طریق ولی معصوم بر جامعه ی خود قرار بگیرند. بر اساس آیات قرآن بنی اسرائیل میبایست در 4 آزمون به پیروزی دست یابند:
1-آزمون اقتصادی
2-آزمون نظامی
3-آزمون حکمیت
4-آزمون افراد مستجاب الدعوه
آزمون اقتصادی
در اولین آزمون، بنی اسرائیل میبایست دشواری هایی از نوع اقتصادی را متحمل می شدند. یک نوع از این دشواری های اقتصادی ، تحریم اقتصادی بود که بنی اسرائیل در زمان سکونت در مصر با آن مواجه بودند. در این دوران بنی اسرائیل در شرایطی بسیار سخت و به دستور فرعون در محرومیت کامل نسبت به کمترین امکانات مادی قرار داشتند. بنی اسرائیل با صبر و تحمل سختی ها توانستند در این آزمون موفق شوند. اما این پایان تنها یک مرحله از آزمون دشواری های اقتصادی بود . در مرحله ای بالاتر، پس از اینکه بنی اسرائیل از دریا عبور کرده و در اردو گاه مستقر شدند، مجبور بودند با یک نوع خوراک دائمی که قرآن از آن با نام "من وسلوی" یاد کرده تغذیه کنند و هیچگونه تجارت و کسب و کار برای مال یا خوراک نداشته باشند و فقط به تعلیم و یادگیری مشغول باشند. در این مرحله بنی اسرائیل به موسی اعتراض کردند:
وَ إِذْ قُلْتُمْ یا مُوسى لَنْ نَصْبِرَ عَلى طَعامٍ واحِدٍ فَادْعُ لَنا رَبَّکَ یُخْرِجْ لَنا مِمَّا تُنْبِتُ الْأَرْضُ مِنْ بَقْلِها وَ قِثَّائِها وَ فُومِها وَ عَدَسِها وَ بَصَلِها قالَ أَ تَسْتَبْدِلُونَ الَّذِی هُوَ أَدْنى بِالَّذِی هُوَ خَیْرٌ اهْبِطُوا مِصْراً فَإِنَّ لَکُمْ ما سَأَلْتُمْ وَ ضُرِبَتْ عَلَیْهِمُ الذِّلَّةُ وَ الْمَسْکَنَةُ وَ باؤُ بِغَضَبٍ مِنَ اللَّهِ ذلِکَ بِأَنَّهُمْ کانُوا یَکْفُرُونَ بِآیاتِ اللَّهِ وَ یَقْتُلُونَ النَّبِیِّینَ بِغَیْرِ الْحَقِّ ذلِکَ بِما عَصَوْا وَ کانُوا یَعْتَدُونَ.[1]
و یاد کنید زمانى را که گفتید اى موسى ما اکتفاء نمیکنیم بر یک نوع از خوراک، پروردگارت را بخوان که براى ما بیرون آورد از آنچه از زمین میروید از سبزیها و ترههاى آن و خیار و گندم و عدس و پیاز آن، موسى فرمود آیا آنچه پستتر است در عوض آنچه بهتر است میخواهید، بشهر فرود آئید که آنجا آنچه میخواهید براى شما هست، و خوارى و تهى دستى بر آنها زده شد و بغضب الهى برگشتند و این ذلت و مسکنت و بازگشت بغضب الهى براى این بود که بآیات الهى کافر شدند و پیغمبران را بدون حق میکشتند و این بواسطه آن بود که از اوامر الهى نافرمانى کردند و تجاوز و ستم مینمودند.
به این ترتیب در این مرحله از آزمون اقتصادی متحمل شکست شدند و نتوانستند از این آزمون سربلند بیرون آیند.